9Namo.com

Phi Ta Khon Festival met Sjon Hauser part 2

Phi Ta Khon Festival met Sjon Hauser part 2

Bangkoktalk reisde naar het noordoosten van Thailand om daar in het plaatsje Dan Sai het jaarlijkse Festival van de Geesten bij te wonen. Onze gids ter plekke was schrijver, journalist en Thailandkenner bij uitstek Sjon Hauser.

Hij vertelde ons over de achtergronden van het fesival. En natuurlijk maakten wij opnamen van de parade in Dan Sai waar eeuwenoude tradities vermengd met boedhisme en vruchtbaarheidsrituelen zich manivesteren in een wervelend, kleurrijk schouwspel dat soms leek op de paasprocessies in Sevilla maar ook op carnaval in Rio. En dat speelde zich allemaal af in de straten van dat kleine plaatsje in de heuvels van de provincie Loei in NO-Thailand.
www.thailandgek.nl
Video Rating: / 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *